REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražma na limetkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykuchané a očištěné pražmy potřené solí a provensálským kořením, upečené v troubě pokladené kolečky limetek, cibule, česneku a plátky másla.


Ingredience:
600 gpražmy (asi 2 kusy)
4 ksstroužky česneku
1 ksčervené cibule
1 kslimetky
provensálské koření
máslo
sůl

Postup:

1. Vykuchané, očištěné, omyté ryby osušíme, potřeme na povrchu i zevnitř solí a provensálským kořením, naskládáme na plech nebo do pekáčku
2. Ryby poklademe kolečky limetky, kroužky cibule, plátky česneku, přidáme máslo a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut
3. Podáváme například s pečenými brambůrky.

Poznámka:

Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy