Vykuchané a očištěné pražmy potřené solí a provensálským kořením, upečené v troubě pokladené kolečky limetek, cibule, česneku a plátky másla.
Ingredience:
600 g | pražmy (asi 2 kusy) |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | červené cibule |
1 ks | limetky |
provensálské koření | |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Vykuchané, očištěné, omyté ryby osušíme, potřeme na povrchu i zevnitř solí a provensálským kořením, naskládáme na plech nebo do pekáčku
2. Ryby poklademe kolečky limetky, kroužky cibule, plátky česneku, přidáme máslo a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut
3. Podáváme například s pečenými brambůrky.
Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).