REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plotice na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z plotic potřené česnekem, okořeněné a osolené, pečené pokladené plátky másla, dopečené zasypané zeleninou a podlité bílým vínem.


Ingredience:
4 ksvětší plotice
4 ksstroužku česneku
2 ksrajčat
1 ksčervené papriky
1 kscibule
2 lžícestrouhaného sýru
1 dlbílého vína
petrželka na ozdobu
máslo
kmín
sůl

Postup:

1. Plotice očistíme od šupin, vykucháme, odřízneme ploutve, hlavu, ocas a podélně rozřízneme
2. Potřeme z obou stran utřeným česnekem, osolíme, okmínujeme, narovnáme do zapékací misky, poklademe plátky másla a dáme péct do vyhřáté trouby
3. Po 10 minutách pečení posypeme nakrájenou cibulí, proužky papriky, plátky rajčat, podlijeme bílým vínem a pečeme dalších 10 minut
4. Hotové ryby posypeme jemně strouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

Doporučení:

Podobně lze upravit i tlouště, bolena, okouny.

Poznámka:

Zdroj: Rybářský rozcestník.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy