REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný štikozubec v kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vždy dvě filety ze štikozubce, popřípadě i jiné ryby, okořeněné, potřené pestem a pokladené sušenými rajčaty a lístky bylinek, spolu zabalené do plátků sušené šunky, opečené zprudka na pánvi, pak dopečené v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksfilety ze štikozubce (nebo jiné ryby)
1 kslimetky
150-180 gsušené šunky nakrájené na tenké plátky
1-2 hrstilístků bazalky, petrželky a fenykllu
1 skleničkanakládaných sušených rajčat
1 skleničkapesta
troška másla a oleje
bylinkové koření
sůl

Postup:

1. Všechny filety osolíme a okořeníme, jednu polovinu potřeme pestem, druhou polovinu filet pak poklademe nakrájenými sušenými rajčaty a lístky bylinek
2. Vždy jednu potřenou filetu spojíme s jednou filetou obloženou a takto obložené kousky ryby zabalíme do šunky (aby nám šunka lépe držela, můžeme omotat nití)
3. Připravené balíčky opečeme zprudka na másle s olejem
4. Opečené porce přendáme na pekáček, pokapeme limetkou a dopečeme v předehřáté troubě na 190-200 °C přibližně 10-15 minut.

Doporučení:

Podrobný foto-postup zde: Plněný štikozubec v kabátku .

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy