Vždy dvě filety ze štikozubce, popřípadě i jiné ryby, okořeněné, potřené pestem a pokladené sušenými rajčaty a lístky bylinek, spolu zabalené do plátků sušené šunky, opečené zprudka na pánvi, pak dopečené v troubě doměkka.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | filety ze štikozubce (nebo jiné ryby) |
1 ks | limetky |
150-180 g | sušené šunky nakrájené na tenké plátky |
1-2 hrsti | lístků bazalky, petrželky a fenykllu |
1 sklenička | nakládaných sušených rajčat |
1 sklenička | pesta |
troška másla a oleje | |
bylinkové koření | |
sůl |
Postup:
1. Všechny filety osolíme a okořeníme, jednu polovinu potřeme pestem, druhou polovinu filet pak poklademe nakrájenými sušenými rajčaty a lístky bylinek
2. Vždy jednu potřenou filetu spojíme s jednou filetou obloženou a takto obložené kousky ryby zabalíme do šunky (aby nám šunka lépe držela, můžeme omotat nití)
3. Připravené balíčky opečeme zprudka na másle s olejem
4. Opečené porce přendáme na pekáček, pokapeme limetkou a dopečeme v předehřáté troubě na 190-200 °C přibližně 10-15 minut.
Podrobný foto-postup zde: Plněný štikozubec v kabátku .
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….