REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený pstruh plněný orestovanou cibulí a česnekem.


Ingredience:
3 kspstruzi
2 ksvelké cibule
1 kspaličky česneku
80 gslaniny
usekaná zelená petrželka
trochu oleje
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka
2. Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky
3. Česnek i cibuli orestujeme přímo v pekáči na kostičky nakrájené a pak rozpuštěné slanině, necháme mírně vychladnout
4. Pstruhy očistíme, osolíme a otevřená bříška ryb naplníme orestovanou směsí
5. Naplněné ryby vložíme do pekáče na zbytek výpeku, přilijeme trochu oleje a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct tak dlouho, až bude kůrka pstruhů pěkně křupavá.

Doporučení:

Pečení pstruzi skvěle chutnají s novými vařenými brambory a okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy