REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražma v parmské šunce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pražma obalená v bylinkové směsi, zabalená v parmské šunce, pečená v troubě a podávaná se špenátem, ozdobená plátky citronu.


Ingredience:
4 kspražmy
2 ksstroužků česneku
2 kscitronů
100 gstrouhanky
8 lžicolivového oleje
8 plátkůparmské šunky
čerstvý rozmarýn
čerstvá petrželka kudrnka
sůl
Na přílohu:
800 gčerstvého listového špenátu
2 ksstroužků česneku
2 kssardelky
1 kschilli papričky
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla

Postup:

1. Pražmy oškrábeme, vykucháme, důkladně omyjeme pod studenou vodou, osušíme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a obložíme oloupaným, nadrobno nakrájeným česnekem, dáme do chladničky, kde je necháme 20 minut odpočinout
2. Mezitím si nasekáme nadrobno snítku čerstvého rozmarýnu i petrželky kudrnky a smícháme je se strouhankou
3. V připravené bylinkové směsi obalíme ryby, pak je zabalíme do plátků parmské šunky, naskládáme do pekáčku, přelijeme olivovým olejem a ve vyhřáté troubě při 180 °C pečeme asi 20 minut
4. Během pečení si připravíme přílohu tak, že na rozehřátém oleji i másle krátce orestujeme oloupaný, nadrobno nakrájený česnek, očištěnou na malé kousky nakrájenou chilli papričku, přidáme dobře opláchnutý, okapaný špenát, vše podusíme 8 minut, nakonec dochutíme solí a nadrobno nasekanými sardelkami
5. Pečené pražmy podáváme se špenátem, vařenými bramborami a ozdobíme plátky citronu.

Poznámka:

Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy