Filety pečené na rajčatové omáčce spolu s rajčátky a stroužky česneku.
Ingredience:
2 ks | čerstvé pražmy |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | snítky estragonu |
1 ks | snítky petržele |
200 g | malých žlutých rajčat |
200 g | cherry rajčátek |
4 lžíce | olivového oleje |
4 lžíce | rajčatové omáčky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ryby očistíme, z každé vyřízneme 2 filety, osolíme a opepříme
2. V pekáčku rozetřeme rajčatovou omáčku, na ni rozložíme filety, omytá přepůlená rajčata, vše posypeme oloupanými na drobno nakrájenými stroužky česneku a pokapeme olivovým olejem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
4. Upečenou rybu posypeme na drobno nasekanými bylinkami a podáváme s vařenými bramborami.
Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).