REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražská štika s citronem a bylinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce štiky potřené sardelovou směsí a zalité smetanou, upečené dozlatova.


Ingredience:
800 gštiky
100 gmásla
3 lžícesardelové pasty
3 lžícecitronové šťávy
200 mlsmetany na vaření 12 %
1 kscitronu
máslo na pekáč
bylinky na ozdobení
mletý bílý pepř

Postup:

1. Očištěnou vykuchanou štiku nakrájíme na stejnoměrné podkovy
2. V misce utřeme sardelovou pastu se změklým máslem, přidáme citronovou šťávu, mletý bílý pepř a vše dobře promícháme
3. Každou podkovu potřeme připravenou směsí, položíme potřenou stranou na pekáč vymazaný máslem, zalijeme smetanou, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 30 minut
4. Hotovou rybu podáváme ozdobenou plátkem dobře omytého citronu, na drobno nasekanými bylinkami a opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy