REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Povidlová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z piškotového těsta potřená povidlím a šlehačkou, posypaná skořicí, ozdobená pusinkami ze šlehačky a sušenými švestkami.


Ingredience:
Na korpus:
80 ghladké mouky
100 gcukru krupice
40 gsolamylu (maizeny)
40 gmásla
4 ksvajec
1 lžičkaprášku do pečiva
Na náplň:
3 plátkyželatiny
400 gsmetany ke šlehání
8 lžicšvestkových povidel
1 ksvanilkového cukru
Na dohotovení:
2 lžícepovidel
200 mlsmetany ke šlehání
40 gmoučkového cukru
1 ksztužovače šlehačky
mletá skořice na posypání
sušené švestky

Postup:

1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku se solamylem, práškem do pečiva a rozpuštěné máslo
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby, pečeme při 170 °C 15 – 20 minut, pak korpus překlopíme na čistý pečicí papír, necháme vychladnout a potom stáhneme papír, na kterém se pekl
3. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, poté ji vymačkáme a v malém množství smetany zahřejeme, když se rozpustí, vmícháme ji do vyšlehané oslazené zbylé smetany
4. Korpus potřeme povidly i smetanou, svineme a dáme do lednice ztuhnout
5. Povidla rozmícháme s troškou smetany, přilijeme zbylou smetanou promíchanou s moučkovým cukrem i ztužovačem a vyšleháme pevnou šlehačku
6. Nakonec roládu poprášíme mletou skořicí, dozdobíme ji pusinkami ze šlehačky a sušenými švestkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy