REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Povidlová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z piškotového těsta potřená povidlím a šlehačkou, posypaná skořicí, ozdobená pusinkami ze šlehačky a sušenými švestkami.


Ingredience:
Na korpus:
80 ghladké mouky
100 gcukru krupice
40 gsolamylu (maizeny)
40 gmásla
4 ksvajec
1 lžičkaprášku do pečiva
Na náplň:
3 plátkyželatiny
400 gsmetany ke šlehání
8 lžicšvestkových povidel
1 ksvanilkového cukru
Na dohotovení:
2 lžícepovidel
200 mlsmetany ke šlehání
40 gmoučkového cukru
1 ksztužovače šlehačky
mletá skořice na posypání
sušené švestky

Postup:

1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku se solamylem, práškem do pečiva a rozpuštěné máslo
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby, pečeme při 170 °C 15 – 20 minut, pak korpus překlopíme na čistý pečicí papír, necháme vychladnout a potom stáhneme papír, na kterém se pekl
3. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, poté ji vymačkáme a v malém množství smetany zahřejeme, když se rozpustí, vmícháme ji do vyšlehané oslazené zbylé smetany
4. Korpus potřeme povidly i smetanou, svineme a dáme do lednice ztuhnout
5. Povidla rozmícháme s troškou smetany, přilijeme zbylou smetanou promíchanou s moučkovým cukrem i ztužovačem a vyšleháme pevnou šlehačku
6. Nakonec roládu poprášíme mletou skořicí, dozdobíme ji pusinkami ze šlehačky a sušenými švestkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy