REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Povidlové buchty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchty z kynutého těsta, plněné povidlím, upečené dozlatova, pak potřené rumem smíchaným s vodou a cukrem, poprášené moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky + na poprášení
60 grozpuštěného másla
50 gcukru krupice
20 gdroždí
200-300 mlmléka
1 ksžkoutku
nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka mleté vanilky
špetka soli
rozpuštěné máslo na potření a vymazání
Na náplň:
povidla
teplá voda
Na potření:
2 lžícehorké vody
2 lžícerumu
1 lžícemoučkového cukru + na poprášení

Postup:

1. Na kvásek 100 ml teplého mléka osladíme lžičkou cukru a rozmícháme do něho rozdrobené droždí, zamícháme a necháme na teplém místě vykynout
2. Mezitím do mísy prosijeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru, špetku mleté vanilky, zbylý krupicový cukr, rozpuštěné vychladlé máslo, žloutek, zbylé mléko a vykynulý kvásek
3. Vše promícháme a vypracujeme hladké nelepivé těsto, když se v závěru začnou dělat bubliny, těsto poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v míse nejméně 1 hodinu na teplém místě kynout
4. Pak těsto rozválíme na 1 cm silnou placku, tu rozdělíme nožem nebo rádýlkem na čtverečky 5×5 cm, na každý dáme lžičku povidel, ve kterých jsme před tím rozmíchali trochu teplé vody a každý čtvereček spojíme do uzlíčku
5. V pekáčku rozpustíme máslo a každou buchtu mašlovačkou ze všech stran pomažeme, pak pokládáme uzlíčkem dolů těsně vedle sebe, potom je necháme ještě 15 minut kynout, poté vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 10 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut)
6. Upečené buchty potřeme rumem smíchaným s horkou vodou a cukrem, po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Podzimní vlna růstu hub je tady!

Minulý týden v lesích bylo hub poskrovnu, přitom plné koše hřibů a dalších druhů hub byl jistě snem mnoha houbařů. Zlom nastal v polovině týdne a vyvrcholil tento víkend, kdy stovky houbařů nacházejí konečně plné koše hub. Opravdu masově roste v některých lokalitách hřib smrkový, větší množství klouzků, křemenáčů, také bedel, ale i další druhy hub. Jedna z nejoblíbenějších hub mezi českými houbaři, hřib hnědý, se zatím neobjevil.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Tradiční odrůdy na dosah aneb kde najít nejlepší moravské a české víno

Česká republika je vínu zaslíbená, ale víno je velmi široký pojem, a ne každé víno, resp. odrůda révy vinné si ideálně rozumí s každým regionem. Jsou však odrůdy, které jsou u nás po dlouhé generace skutečně doma, mají u nás největší tradici a daří se jim zde nejlépe. Pojďme se tedy vydat v jejich stopách a pojmout letos výlety za vínem trochu jinak.

číst dále ...

Největší český zpracovatel medu mění svou obchodní značku

Společnost Medokomerc, která je největším distributorem medu v České republice, se chystá od září letošního roku spustit rebranding své značky. Došlo ke zkrácení názvu, zvýraznění loga a rovněž vytvoření přírodnějších etiket, které odpovídají kvalitě a naturálnímu původu jejich medů. „V rámci rebrandingu se chceme více přiblížit k naším zákazníkům. Změna identity by měla kromě snadno zapamatovatelného názvu také poukazovat na naše dlouhodobé hodnoty, tedy důraz na kvalitu medu a dlouholetou tradici, která trvá již po 3 generace,“ říká Viktor Špaček, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Medokomerc.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.