REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílá až smetanově nažloutlá polévka s chutí po pórku.


Ingredience:
1,25 lvody
250 gpórku
40 gtuku
40 ghladké mouky
pepř
sůl

Postup:

1. Drobně nakrájený pórek zalijeme 1/
3 l vody, mírně osolíme a uvaříme skoro do měkka
2. Z tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku
3. Za stálého míchání přidáme do jíšky zbylou dávku vody, kterou uvedeme do varu 4. Přidáme pepř a odvar z pórku a zvolna za občasného míchání vaříme 20 minut
5. Do hotové polévky přidáme uvařený pórek a podle potřeby ještě dosolíme.

Doporučení:

Do polévky můžeme zavařit krupici nebo ji ozdobit vejce uvařenými na tvrdo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy