REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ze zmrazených rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Světlá jíška zalitá vývarem, povařená spolu se zmraženými rajčaty, vínem a kořením.


Ingredience:
300 gzmrazených rajčat
30 ghladké mouky
30 gtěstovin
30 gmásla
5 gcukru
1 lžícečerveného vína
vývar z kostí a kořenové zeleniny
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme světlou jíšku; na rozpuštěném másle necháme jemně zpěnit hladkou mouku
2. Jíšku zalijeme vývarem a důkladně rozmícháme
3. Přidáme pokrájená, mražená rajčata a lžíci vína, vývar osladíme a okořeníme pepřem
4. Vaříme asi 20 minut, potom polévku přecedíme
5. Do polévky vložíme jemně uvařené těstoviny, prohřejeme je a podle chuti ještě hotovou polévku dosladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy