Předpečený korpus potřený tvarohovou náplní, pokladený plátky pomerančů a v troubě dopečený, ozdobený plátky kandovaného pomeranče.
Ingredience:
170 g | hladké mouky |
80 g | másla |
60 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
kůra z 1 pomeranče | |
špetka soli | |
máslo a hrubá mouka na formu | |
Na náplň: | |
500 g | měkkého tvarohu |
60 g | moučkového cukru |
60 ml | pomerančové šťávy |
2 ks | vajec |
kůra z 1 pomeranče | |
Na dohotovení: | |
3 ks | pomerančů |
plátky kandovaného ovoce |
Postup:
1. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky
2. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, špetku soli, prosátou hladkou mouku, změklé na menší kousky nakrájené máslo, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice na 3 hodiny odpočinout
3. Pak do koláčové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vtlačíme připravené těsto, které dáme na 1 hodinu vychladnout do lednice, poté vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a upečeme dorůžova
4. Na náplň žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, měkkým tvarohem, pomerančovou šťávou i kůrou a nakonec zlehka vmícháme polotuhý sníh z bílků
5. Lehce vychladlý korpus potřeme náplní, navrch poklademe plátky pomerančů, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme ještě asi 20 minut, potom necháme dort alespoň 1 hodinu na chladném místě a ozdobíme plátky kandovaného pomeranče.