REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus potřený tvarohovou náplní, pokladený plátky pomerančů a v troubě dopečený, ozdobený plátky kandovaného pomeranče.


Ingredience:
170 ghladké mouky
80 gmásla
60 gmoučkového cukru
1 ksvejce
kůra z 1 pomeranče
špetka soli
máslo a hrubá mouka na formu
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
60 gmoučkového cukru
60 mlpomerančové šťávy
2 ksvajec
kůra z 1 pomeranče
Na dohotovení:
3 kspomerančů
plátky kandovaného ovoce

Postup:

1. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na plátky
2. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme moučkový cukr, špetku soli, prosátou hladkou mouku, změklé na menší kousky nakrájené máslo, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které dáme do lednice na 3 hodiny odpočinout
3. Pak do koláčové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vtlačíme připravené těsto, které dáme na 1 hodinu vychladnout do lednice, poté vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a upečeme dorůžova
4. Na náplň žloutky ušleháme s moučkovým cukrem, měkkým tvarohem, pomerančovou šťávou i kůrou a nakonec zlehka vmícháme polotuhý sníh z bílků
5. Lehce vychladlý korpus potřeme náplní, navrch poklademe plátky pomerančů, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme ještě asi 20 minut, potom necháme dort alespoň 1 hodinu na chladném místě a ozdobíme plátky kandovaného pomeranče.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy