Ze tří vrstev vyrobený dort a to z pečeného korpusu, pudinkové náplně nastavené kaštanovým pyré a šlehačky. Dort lze ještě oživit jednou vrstvou marmelády.
Ingredience:
Na dortový korpus: | |
150 g | polohrubé mouky |
120 g | cukru |
4 ks | vejce |
Na náplň: | |
1 sáček | čokoládový pudinový prášek |
250 g | sladké kaštanového pyré |
125 g | másla |
3 lžíce | cukru |
3 dcl | mléka |
rum | |
Na dozdobení: | |
500 ml | trvanlivé šlehačky |
1 sáček | ztužovače |
Ostatní: | |
papír na pečení, nastoruhaná čokoláda nebo granko a lístky máty na ozdobu |
Postup:
1. Našleháme bílky, nejlépe v robotu, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky, vyšleháme do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku
2. Připravenou hmotu přelijeme do formy na dort s pečícím papírem
3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova, tedy asi 15 minut, záleží na troubě, v které piškot budete péci
4. Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, za občasného míchání ji necháme vychladnout, do vychladlé kaše vmícháme sladké kaštanové pyré
5. Povolené máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou hmotu, výslednou chuť doladíme několika lžícemi rumu
6. Piškot rozdělíme na dvě kola, jedni stranu potřeme vrstvou marmelády, přiklopíme druhou částí piškotového korpusu, pak dort potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice
7. Mezitím si ušleháme šlehačku spolu se ztužovačem
8. Šlehačku rozetřeme na dort, ten vrátíme do lednice, po vychlazení a ztuhnutí ozdobíme dort grankem nebo například nastrouhanou čokoládou a ozdobíme lístky máty.