REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dort z pudinkovo-kaštanovým pyré a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří vrstev vyrobený dort a to z pečeného korpusu, pudinkové náplně nastavené kaštanovým pyré a šlehačky. Dort lze ještě oživit jednou vrstvou marmelády.


Ingredience:
Na dortový korpus:
150 gpolohrubé mouky
120 gcukru
4 ksvejce
Na náplň:
1 sáčekčokoládový pudinový prášek
250 gsladké kaštanového pyré
125 gmásla
3 lžícecukru
3 dclmléka
rum
Na dozdobení:
500 mltrvanlivé šlehačky
1 sáčekztužovače
Ostatní:
papír na pečení, nastoruhaná čokoláda nebo granko a lístky máty na ozdobu

Postup:

1. Našleháme bílky, nejlépe v robotu, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky, vyšleháme do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku
2. Připravenou hmotu přelijeme do formy na dort s pečícím papírem
3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova, tedy asi 15 minut, záleží na troubě, v které piškot budete péci
4. Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, za občasného míchání ji necháme vychladnout, do vychladlé kaše vmícháme sladké kaštanové pyré
5. Povolené máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou hmotu, výslednou chuť doladíme několika lžícemi rumu
6. Piškot rozdělíme na dvě kola, jedni stranu potřeme vrstvou marmelády, přiklopíme druhou částí piškotového korpusu, pak dort potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice
7. Mezitím si ušleháme šlehačku spolu se ztužovačem
8. Šlehačku rozetřeme na dort, ten vrátíme do lednice, po vychlazení a ztuhnutí ozdobíme dort grankem nebo například nastrouhanou čokoládou a ozdobíme lístky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy