REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dort z pudinkovo-kaštanovým pyré a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří vrstev vyrobený dort a to z pečeného korpusu, pudinkové náplně nastavené kaštanovým pyré a šlehačky. Dort lze ještě oživit jednou vrstvou marmelády.


Ingredience:
Na dortový korpus:
150 gpolohrubé mouky
120 gcukru
4 ksvejce
Na náplň:
1 sáčekčokoládový pudinový prášek
250 gsladké kaštanového pyré
125 gmásla
3 lžícecukru
3 dclmléka
rum
Na dozdobení:
500 mltrvanlivé šlehačky
1 sáčekztužovače
Ostatní:
papír na pečení, nastoruhaná čokoláda nebo granko a lístky máty na ozdobu

Postup:

1. Našleháme bílky, nejlépe v robotu, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky, vyšleháme do husté pěny, pak lehce vmícháme mouku
2. Připravenou hmotu přelijeme do formy na dort s pečícím papírem
3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova, tedy asi 15 minut, záleží na troubě, v které piškot budete péci
4. Z mléka a pudinku uvaříme hustou kaši, za občasného míchání ji necháme vychladnout, do vychladlé kaše vmícháme sladké kaštanové pyré
5. Povolené máslo s cukrem našleháme a po částech do něj přidáváme pudinkovo-kaštanovou hmotu, výslednou chuť doladíme několika lžícemi rumu
6. Piškot rozdělíme na dvě kola, jedni stranu potřeme vrstvou marmelády, přiklopíme druhou částí piškotového korpusu, pak dort potřeme náplní a dáme na chvíli do lednice
7. Mezitím si ušleháme šlehačku spolu se ztužovačem
8. Šlehačku rozetřeme na dort, ten vrátíme do lednice, po vychlazení a ztuhnutí ozdobíme dort grankem nebo například nastrouhanou čokoládou a ozdobíme lístky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy