REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančové řezy s citronovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dva pláty piškotového těsta slepené k sobě potřené rybízovou marmeládou a potřené pomerančovou nádivkou, povrch přelitý citronovou polevou, dezert nakonec nakrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na dva pláty piškotu:
10 ksvajec
400 ghladké mouky
300 gcukru
tuk na vymazání plechů, mouka na vysypání
Na pomerančovou nádivku:
1,5 balíčkudětských piškotů
200 gmásla
4 lžícerumu
2 kspomeranče
0,25 lmléka
Na citronovou polevu:
180 gmoučkového cukru
3 lžícecitrónové šťávy
1 lžícehorkého másla
2 lžícehorké vody
Na dohotovení:
rybízová marmeláda

Postup:

1. Nejprve upečeme dva plechy piškotu; oddělíme žloutky od bílků, žloutky smíchané s cukrem postupně promícháme s moukou, nakonec do hmoty zapracujeme tuhý sníh z ušlehaných bílků, těsto rozprostřeme na dva plechy vytřené tukem a vysypané moukou
2. V troubě vyhřáté na 170-180 °C pečeme asi 30 minut, pak necháme oba piškoty úplně vychladnout
3. Připravíme si nádivku; v míse jednoduše rozšleháme rozdrobené dětské piškoty spolu s kousky pomeranče, mlékem a povoleným máslem, dochutíme rumem a nastrouhanou kůrou z obou pomerančů, dáme do lednice mírně ztuhnout
4. Jeden z piškotů potřeme rybízovou marmeládou a pak pomerančovou nádivkou, potřený piškot zaklopíme druhým piškotem
5. Dezert polijeme citronovou polevou a necháme v lednici ztuhnout
6. Nakonec nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.

Příprava citronové polevy:
1. Do misky prosejeme moučkový cukr, přidáme vodu, horké máslo (tuk) a citrónovou šťávu
2. Třeme, až je poleva hladká a tuhá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy