REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z piškotového těsta plněná krémem a plátky pomeranče.


Ingredience:
Těsto:
120 ghladké mouky
90 gcukru moučka
6 ksvajec
Krém:
300 gmásla
300 gcukru moučka
2 dlmléka
2 lžíceMaizeny
pomeranče

Postup:

1. Rozdělíme si bílky a žloutky do misek
2. Z bílků a moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme žloutky
3. Do těsta zlehka zamícháme hladkou mouku
4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli tukem a poprášili polohrubou moukou, a pečeme v předehřáté troubě na 180-190 °C asi 15 minut
5. Mezitím si z mléka a Maizeny uvaříme kaši kterou necháme vychladnout
6. Utřeme máslo s cukrem a vmícháme vychladlou kaši
7. Roládu po upečení vyklopíme na čistou utěrku a svineme
8. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky
9. Zchladlou roládu opatrně sloupneme z papíru (pokud se neodlepila sama), namažeme krémem, poklademe plátky pomeranče a svineme
10. Necháme v lednici ztuhnout.

Doporučení:

Piškotový krém můžeme také ochutit pomerančovou šťávou, dáme tak 2 lžíce na výše uvedené ingredience. Kdo nemá rád kousky ovoce v krému, pomeranč můžeme vynechat.

Poznámka:

Maizena – Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy