Krůtí stehna potřená marinádou, upečená doměkka spolu s bramborami, karotkou a petrželí.
Ingredience:
1,5 kg | krůtích stehen |
1,5 lžíce | olivového oleje |
8 ks | brambor |
2 ks | petržele |
1 ks | svazku čerstvé karotky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | medu |
1,5 lžíce | dijonské hořčice |
1,5 lžíce | nasekané čerstvého tymiánu |
1 lžíce | olivového oleje |
3 ks | stroužků česneku |
Postup:
1. V misce smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, na jemno nasekaný tymián a oloupané utřené stroužky česneku
2. Do očištěných krůtích stehen vetřeme sůl i mletý pepř a necháme 30 minut v chladu odpočinout
3. Potom maso potřeme připravenou marinádou, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 90 minut
4. Pak maso obložíme na měsíčky nakrájenými bramborami, očištěnou karotkou, očištěnou na hranolky nakrájenou petrželí, pokapeme olivovým olejem a dopečeme doměkka (asi 45 minut).