REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečená krůtí stehna s bramborami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí stehna potřená marinádou, upečená doměkka spolu s bramborami, karotkou a petrželí.


Ingredience:
1,5 kgkrůtích stehen
1,5 lžíceolivového oleje
8 ksbrambor
2 kspetržele
1 kssvazku čerstvé karotky
mletý pepř
voda
sůl
Na marinádu:
2 lžícemedu
1,5 lžícedijonské hořčice
1,5 lžícenasekané čerstvého tymiánu
1 lžíceolivového oleje
3 ksstroužků česneku

Postup:

1. V misce smícháme olivový olej, med, dijonskou hořčici, na jemno nasekaný tymián a oloupané utřené stroužky česneku
2. Do očištěných krůtích stehen vetřeme sůl i mletý pepř a necháme 30 minut v chladu odpočinout
3. Potom maso potřeme připravenou marinádou, dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 90 minut
4. Pak maso obložíme na měsíčky nakrájenými bramborami, očištěnou karotkou, očištěnou na hranolky nakrájenou petrželí, pokapeme olivovým olejem a dopečeme doměkka (asi 45 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy