REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečený roastbeef

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso okořeněné, upečené doměkka s mrkví, šalotkou a bramborami.


Ingredience:
1 kghovězího masa v celku (svíčková, vysoký roštěnec)
500 gmalých brambor
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
10 ksšalotek
4-5 ksstroužků česneku
4 ksmrkve
kajenský pepř
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso dobře omyjeme, osušíme, rovnoměrně do něj uděláme několik zářezů a dáme do nich oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, pak maso ze všech stran dobře osolíme a okořeníme mletým černým pepřem i kajenským pepřem
2. V pekáčku na rozpáleném másle i oleji zprudka ze všech stran maso opečeme, obložíme oloupanými, přepůlenými bramborami, očištěnými, přepůlenými mrkvemi, oloupanými šalotkami, přidáme vodu, aby byla 2,5 cm ode dna a pečeme v troubě při 90 °C doměkka (1,5 hodiny).

Doporučení:

Pomalé pečení dá roastbeefu to, že bude nádherně růžový, šťavnatý, měkký a půjde dobře ukrojit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy