REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z vepřového srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka uvařená z vepřového srdce, kořenové zeleniny, cibule, jíšky, vody, pažitky a koření.


Ingredience:
1 ksvepřového srdce
1 kscibule
1,5 lvody
100 gkořenové zeleniny
40 gpolévkových nudliček
40 ghladké mouky
40 gsádla
polévkové koření
pažitka
sůl

Postup:

1. Vepřové srdce si očistíme, omyjeme, rozpůlíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme, dokud nebude měkké, asi 2-3 hodiny, pak vařené vepřové srdce vyjmeme z vývaru a nakrájíme na malé kostičky
2. Poté si v jiném hrnci připravíme z hladké mouky a sádla zlatavou jíšku, na jíšku přecedíme vývar, důkladně rozšleháme metličkou a povaříme 15 minut
3. Mezitím si oloupeme cibuli se zeleninou a nakrájíme vše na menší kostičky
4. Takto připravenou zeleninu s cibulí vložíme do polévky a vaříme, dokud zelenina nezměkne
5. Nakonec do polévky zavaříme nudličky, vložíme nakrájené srdce a finálně dochutíme polévkovým kořením, nasekanou pažitkou a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy