REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z vepřového mozečku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z nasekaného vepřového mozečku, vejce, kostky masoxu, cibule, vody, petrželky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
150 gvepřového mozečku
30 goleje
2 ksden starého rohlíku
1 kskostky masoxu
1 kscibule
1 ksvejce
1 l vody
2 lžícehladké mouky
muškátový oříšek
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Mozeček si opláchneme, vložíme do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme 10 minut stát, poté mozeček vyjmeme, odblaníme, zbavíme případných úlomků kostí a nasekáme na drobné kousky
2. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemno, čerstvou petrželku si nasekáme na drobno
3. Pak si v hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli, kterou zpěníme, pak zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, důkladně promícháme a povaříme 10 minut
4. Po 10 minutách přidáme nasekaný mozeček, špetku čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku, kostku masoxu, pepř, sůl a vaříme dalších 10 minut
5. Nakonec do polévky vmícháme rozkvedlané vejce a za stálého míchání ho necháme srazit.
6. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou s kostičkami rohlíku, opraženými na sucho na pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy