REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z tuřínu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kostek tuřínu, brambory, vývaru či vody a orestovaného pórku či jarních cibulek uvařená zeleninová polévka, rozmixovaná, servírovaná zjemněná smetanou a ozdobená krutony nebo kousky uzeného lososa.


Ingredience:
1/4 ksvětšího tuřínu
1 ksstředně velký brambor
1 lvývaru nebo vody
100 mlsmetany
cca 10 cm bílé části pórku nebo několik jarních cibulek
špetka muškátového oříšku
kousek másla
sůl

Postup:

1. Tuřín a brambor zbavíme slupky a nakrájíme na kostky
2. Na másle orestujeme nakrájený pórek nebo jarní cibulky, přidáme kostky tuřínu a brambor, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a zalijeme vývarem
3. Vaříme doměkka (tuřín se vaří cca 30 minut), poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem
4. Přilijeme smetanu, ještě chvíli provaříme a dochutíme
5. Při podávání můžeme ozdobit krutony, já jsem do talíře přidala kousky uzeného lososa.

Doporučení:

Více o tuřínu se dozvíte v naší encyklopedii zeleniny zde: Tuřín.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy