REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z taveného sýra II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka uvařená z trojúhelníčků taveného sýra, jablka, mléka, vývaru, hladké mouky, žloutků, másla a koření.


Ingredience:
4 kstrojúhelníčků taveného sýra
2 ksžloutků
1 ksjablka
60 ghladké mouky
30 gmásla
1 lvývaru z kostí (může být i z kostky)
500 mlmléka
1/2 lžičkymletého kmínu
petrželka
sůl

Postup:

1. Jablko si oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo
2. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme tavený sýr a necháme ho rozpustit, poté přidáme nastrouhané jablko, hladkou mouku, krátce osmahneme, pak zalijeme mlékem a vývarem
3. Polévku důkladně metličkou promícháme a ochutíme kmínem, solí a povaříme 10 minut
4. Pak do polévky přidáme v trošce vody rozšlehané žloutky a ihned polévku stáhneme z tepelného zdroje, už nevaříme
5. Hotovou polévku rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy