REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z růžičkové kapusty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová polévka připravená z růžičkové kapusty, uzené slaniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 grůžičkové kapusty
100 guzené slaniny
50 gmásla
200 mlsmetany
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
3 ksstroužků česneku
1 lmasového vývaru
mletý kmín
mletý pepř
sůl
voda

Postup:

1. Slaninu nakrájenou na drobné kostičky, osmažíme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, oloupané, nadrobno nakrájené stroužky česneku a vše dohromady osmahneme, osolíme a okmínujeme
2. Přidáme kapustu, chvíli ji podusíme, zalijeme masovým vývarem a z másla i mouky uděláme světlou jíšku, kterou rozmícháme v malém množství vody a polévku zahustíme
3. Smetanu nejdříve promícháme s jednou naběračkou horké polévky, pak vše vlijeme do hrnce a důkladně povaříme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy