REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z podmáslí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílá polévka z podmáslí, brambor a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 lpodmáslí
4-5 lžichladké mouky
4 lžícetřtinového cukru
3 lžícesádla
1 lžíceocta
15 ksvelkých brambor
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky a uvaříme je se solí a kmínem doměkka
2. Ze sádla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou mícháme, dokud není světle hnědá, pak ji necháme vychladnout (aby se v podmáslí rozpustila a polévku zahustila), po 15 minutách nalijeme podmáslí a za stálého míchání přivedeme k varu, po chvilce se podmáslí začne oddělovat (jako by se zdrclo), ale to není na závadu
3. Potom mixérem během chvilky podmáslí s jíškou spojíme dohromady a zároveň polévku lehce našleháme, podle chuti přidáme trochu cukr, soli, ocet a špetku mletého pepře.
4. Nakonec přidáme uvařené brambory, vše krátce ještě prohřejeme a podáváme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy