REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z pečeného česneku a dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z upečené dýně, česneku, cibule, smetany a koření.


Ingredience:
2 kgmuškátové dýně
1 kscibule
125 mlsmetany na vaření
1 palicečesneku
1/2 lžičkynastrouhaného muškátového oříšku
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Omytou dýni přepůlíme, semínka vydlabeme a položíme řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem
2. Přidáme přepůlenou cibuli, stroužky česneku, zastříkneme olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 50 minut nebo dokud nezačne dýně chytat zlatavou barvu a nezměkne
3. Pak odřízneme dužinu dýně od slupky, nakrájíme na kostičky a spolu s oloupanou cibulí, vymačkanými stroužky česneku a 250 ml vody rozmixujeme dohladka
4. Směs přendáme do hrnce, zahřejeme a postupně vmícháme dalších 500 ml vody, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti osolíme i opepříme.

Doporučení:

Podáváme s opečenými houstičkami a hoblinkami parmazánu, nebo s opečenými dýňovými semínky, postříkané balzamikovým krémem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy