REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polenotvé hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená polenta, vychladlá a nakrájená na hranolky, opečená na oleji dozlatova.


Ingredience:
Na polentu:
2 hrnkyhrubé kukuřičné mouky
2 lžičkysoli
2 lvody nebo masového vývaru
mletý bílý pepř
Na dohotovení:
olej

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji do varu a pak mírně osolíme, za stálého míchání do vroucí vody postupně přisypeme kukuřičnou mouku
2. Mícháme a dáváme pozor, aby se neutvořily hrudky
3. Snížíme teplotu na minimum, pokračujeme ve vaření, až bude polenta dostatečně hustá, což trvá zhruba 30 minut, často mícháme (že je polenta hotová poznáme tak, že nám vařečka stojí sama o sobě uprostřed hrnce)
4. Polentu ještě okořeníme bílým pepřem a necháme vychladnout, studený plát nakrájíme na hranolky
5. Polentové hranolky opečeme na dobře rozpáleném oleji dozlatova.

Poznámka:

Polenta – Je velice zdravá a posilující kaše, která se jí jako samostatný pokrm nebo tvoří základ pro řadu dalších jídel. Pochází z Itálie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy