REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polentové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kukuřičná kaše smíchaná s podmáslím, hladkou moukou, nastrouhaným sýrem a nasekanou chilli papričkou, upečená v troubě ve formě knedlíčků.


Ingredience:
225 ghladké mouky
170 ginstantní polenty
120 gnastrouhaného čedaru
375 mlpodmáslí
1 velká hrstnasekaného koriandru
1 lžíceprášku do pečiva
1 ksdlouhé chilli papričky

Postup:

1. V misce smícháme hladkou mouku s práškem od pečiva a instantní polentou
2. Přidáme nastrouhaný čedar, hrst nasekaného koriandru, nadrobno nakrájenou, jadřinců zbavenou chilli papričku
3. Směs zalijeme podmáslím, zamícháme, pomocí lžíce na tukem vymazaný plech tvoříme menší knedlíčky
4. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 15-20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy