REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pokličkový chleba s olivami a škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova. Hrníčkový recept bez vážení!


Ingredience:
2 hrnkycelozrné mouky
1 hrnekklasické hladké mouky
1,5 hrnkusvětlého piva 10 ° (pokojové teploty!)
2 vrchovaté lžičkysoli
1 lžičkačerného mletého pepře
1 lžičkacukru
1 lžičkaocta
1/2 kskostky droždí
1 hrstvypeckovaných oliv pokrájených na kolečka
1 hrstškvarků

Postup:

1. Do velké mísy nasypeme obě mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme asi polovunu piva, přidáme cukr, špetku soli a rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek, což trvá asi 10 minut
2. Nasypeme ostatní ingedience, dolijeme zbytek piva a vypracujeme vláčné, nelepivé těsto
3. Hotové těsto vložíme do hrnce a přikryté utěrkou necháme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem
4. Zaklopené vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 40 minut zaklopené pod pokličkou, potom pokličku z hrnce sundáme a chléb dopečeme pěkně dozlatova.

Doporučení:

Olivy nebo škvarky lze vynechat, stejně tak můžete nakombinovat jiné mouky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy