Chleba inspirovaný výrobou pizzy.
Ingredience:
3 + 1/3 šálku | hladké mouky |
2 + 1/2 šálku | náplň dle chuti (sušená rajčata, cibule, olivy, paprika, pečený česnek ...) |
1 + 1/2 šálku | teplé vody |
2 šálky | nastrouhané mozzatelly |
1/2 šálku | parmazánu |
1 + 1/2 lžíce | cukru |
1 lžíce | olivového oleje |
2 lžičky | soli |
mouka na pracovní plochu |
Postup:
1. Do velké mísy nasypeme droždí a zalijeme ho teplou vodou, necháme 3 minuty, pak přidáme mouku, sůl a cukr, těsto zpracujeme
2. Do těsta zapracujeme další ingredience, jako nasekané olivy, sušená rajčata apod., pokud bude těsto moc lepkavé, přidáme trochu mouky, necháme na teplém místě pod hadrovou utěrkou kynout asi 1 hodinu, nebo tak dlouho, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem
3. Zhruba tedy po hodině těsto dáme na dalších 60 minut do ledničky
4. Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto do oválného tvaru, povrch posypeme mozzarellou a těsto přeložíme přes sebe, aby se sýr dostal dovnitř, připravený chléb necháme odpočinout
5. Povrch potřeme olivovým olejem a chleba pečeme v troubě vyhřáté na 220-230 °C tak 30 až 35 minut dozlatova. 6. Upečený pizza chleba necháme vychladnout na mřížce.