Pečení pstruzi spolu s rajčaty, paprikami, cibulí, nasekanými bylinkami a plátky citronu.
Ingredience:
4 ks | vykuchaných pstruhů |
3 ks | paprik (různé druhy) |
2 ks | velkých rajčat |
1 ks | cibule |
1 ks | citronu |
1 ks | svazku čerstvých bylinek (šalvěj, tymián, petržel, rozmarýn) |
40 g | másla |
2 lžičky | kořenící směsi na ryby |
tuk na vymazání | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné pstruhy opláchneme, osušíme, posypeme kořenící směsí a vložíme do tukem vymazané zapékací mísy
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytá rajčata na měsíčky, omytou papriku zbavenou semínek nakrájíme na kousky a připravenou zeleninu rozložíme na pstruhy
3. Potom na zeleninu rozprostřeme omyté okapané na jemno nasekané bylinky a dobře omytý citron nakrájený na plátky
4. Směs v míse poklademe vločkami másla, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami.