REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prešporský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na guláš, tento je připravený z kostek hovězí kližky, cibule, papriky, vinného octa, rajského protlaku … a dalších ingrediencí, maso se nepodlévá vodou ani vývarem, pěkně díky octu pustí dostatek šťávy.


Ingredience:
1 kghovězí kližky
500 gcibule
2 lžícerajského protlaku
2 lžícevinného octa
2 lžícemásla
2 lžícesádla
1 ksčervené masité papriky
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na rozpuštěném másle se sádlem
2. Přidáme nakrájené kostky hovězí kližky, kmín a vinný ocet, maso rychleji změkne a dostane pikantní chuť, nesolíme
3. Přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme 2 hodiny, maso pustí hodně šťávy a nepřipálí se, proto není potřeba žádná voda na podlití
4. Když je maso měkké, osolíme ho, přidáme na proužky nakrájenou papriku, rajský protlak, osolíme, opepříme, dochutíme sladkou a pálivou paprikou a dusíme ještě 10 minut
5. Podáváme s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.

Doporučení:

Po celou dobu do guláše nepřiléváme žádnou vodu, ani ho nazahušťujeme moukou či chlebem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy