REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Placerka ze skopových vnitřností

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slovenské krajové jídlo. Placerku podáváme se syrovým kysaným zelím.


Ingredience:
plíce, srdce, jazyk a játra z jednoho kusu skopového
400 gbrambor
200 gslaniny
100 gsádla
1 ksstroužek česneku
1 ksvětší cibule
mletý pepř
majoránka
kmín
strouhanka
voda
sůl

Postup:

1. Omyté vnitřnosti s jazykem, ale bez jater dáme vařit do slané vody
2. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme do poloměkka uvařené, nadrobno nasekané vnitřnosti, drcený nebo mletý kmín, majoránku, syrová, na kousky nakrájená játra a dusíme
3. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, rozstrouháme a přidáme s nadrobno nakrájenou rozpuštěnou slaninou do udušených vnitřností
4. Vše spolu spojíme důkladným zamícháním a dáme zapéci do vymazaného, strouhankou vysypaného pekáčku, zapékáme při teplotě kolem 200 °C, 15-20 minut.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme syrové kysané zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy