REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný perníkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč z perníkového těsta plněný meruňkovou marmeládou smíchanou se sušenými meruňkami, politý polevou, ozdobený kokosem.


Ingredience:
100 gtekutého medu
100 gtřtinového cukru
100 gstrouhaného kokosu
70 grozpuštěného másla
1 lžičkaperníkového koření
3 lžícevlažného mléka
1 lžícekakaa
2 ksvajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
špetka skořice
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáčká
Na náplň:
200 gmeruňkové marmelády
100 gsušených meruněk
Na polevu:
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
3 lžícekakaa
rum podle potřeby
Na posypání:
strouhaný kokos
250 ghladké mouky
Na těsto:

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přilijeme rozpuštěné máslo, mléko, med, přidáme perníkové koření, špetku mleté skořice, kakao, třtinový cukr, strouhaný kokos, rozklepnutá vejce a vše dobře promícháme
2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut (provedeme zkoušku špejlí, jestli je perník upečený)
3. Vychladlý perník vyndáme z pekáče, podélně ho rozkrojíme, spodní část pomažeme meruňkovou marmeládou smíchanou se sušenými meruňkami nakrájenými na drobno a přiklopíme vrchní částí
4. Na polevu v kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme moučkový cukr i kakao, dle potřeby naředíme rumem, vše dobře rozmícháme a ještě za tepla polijeme povrch perníku a necháme ztuhnout
5. Nakonec posypeme strouhaným kokosem a nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy