REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta plněné tvarohovou, povidlovou a makovou náplní, posypané drobenkou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
200 gsádla
30 gdroždí
125 mlvlažného mléka
4 lžícecukru
3 ksvajec
kůra z 1 citronu
vejce na potření
špetka soli
Na drobenku:
10-15 lžichrubé mouky
10 lžiccukru krupice
5 lžicmásla
2 špetky mleté skořice
rozinky
Na tvarohovou náplň:
3 lžícepudinkového prášku
250 gměkkého tvarohu
50 gmoučkového cukru
1 ksžloutku
Na povidlovou náplň:
3 lžícestrouhaného perníku
2 lžícerumu
100 gpovidel
špetka mleté skořice
Na makovou náplň:
1 lžíceškrobu
100 mlmléka
80 gmletého máku
40 gcukru
špetka mleté skořice

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, cukr, sádlo pokojové teploty, rozklepnutá vejce, ěpetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout
2. Připravíme si dva druhy drobenky; z hrubé mouky, krupicového cukru a změklého másla prsty vytvoříme drobenku, kterou rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich ještě přimícháme dvě špetky mleté skořice
3. Na tvarohovou náplň tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, žloutkem, pudinkem, vše promícháme a vytvoříme hladkou náplň, na povidlovou náplň smícháme povidla s rumem, strouhaným perníkem, mletou skořicí a vše dobře promícháme, na makovou náplň do hrnce nalijeme mléko, přidáme mletý mák, cukr, mletou skořici, škrob, vše promícháme a asi 3 minuty povaříme
4. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý rozválíme na plát a vykrájíme z něho čtverečky, každý plát naplníme jinou náplní, rohy čtverečků uprostřed spojíme, potřeme rozšlehaným vejcem, každý druh posypeme jinou drobenkou a tvarohové koláčky posypeme rozinkami
5. Koláčky naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy