REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta plněné tvarohovou, povidlovou a makovou náplní, posypané drobenkou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
200 gsádla
30 gdroždí
125 mlvlažného mléka
4 lžícecukru
3 ksvajec
kůra z 1 citronu
vejce na potření
špetka soli
Na drobenku:
10-15 lžichrubé mouky
10 lžiccukru krupice
5 lžicmásla
2 špetky mleté skořice
rozinky
Na tvarohovou náplň:
3 lžícepudinkového prášku
250 gměkkého tvarohu
50 gmoučkového cukru
1 ksžloutku
Na povidlovou náplň:
3 lžícestrouhaného perníku
2 lžícerumu
100 gpovidel
špetka mleté skořice
Na makovou náplň:
1 lžíceškrobu
100 mlmléka
80 gmletého máku
40 gcukru
špetka mleté skořice

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, cukr, sádlo pokojové teploty, rozklepnutá vejce, ěpetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, rozdrobené droždí, přilijeme vlažné mléko a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout
2. Připravíme si dva druhy drobenky; z hrubé mouky, krupicového cukru a změklého másla prsty vytvoříme drobenku, kterou rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich ještě přimícháme dvě špetky mleté skořice
3. Na tvarohovou náplň tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, žloutkem, pudinkem, vše promícháme a vytvoříme hladkou náplň, na povidlovou náplň smícháme povidla s rumem, strouhaným perníkem, mletou skořicí a vše dobře promícháme, na makovou náplň do hrnce nalijeme mléko, přidáme mletý mák, cukr, mletou skořici, škrob, vše promícháme a asi 3 minuty povaříme
4. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, každý rozválíme na plát a vykrájíme z něho čtverečky, každý plát naplníme jinou náplní, rohy čtverečků uprostřed spojíme, potřeme rozšlehaným vejcem, každý druh posypeme jinou drobenkou a tvarohové koláčky posypeme rozinkami
5. Koláčky naskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Sváteční vaření z regionálních specialit

S příchodem adventu nastává jedno z nejkrásnějších období celého roku. Čas více než kdy jindy můžeme trávit se svými blízkými a každý takový okamžik si žádá něco velmi speciálního. A proto jsme pro vás připravili několik slavnostních receptů, kterými potěšíte doslova všechny strávníky. Při výběru surovin pro přípravu těchto svátečních pokrmů doporučujeme sledovat označení Regionální potravina, jejíž logo stvrzuje, že se jedná o kvalitní produkty, které navíc pocházejí přímo z vašeho kraje a blízkého okolí. Budete tak mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny a zároveň tak podpoříte místní farmáře. Krásné prožití vánočních svátků.

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Levné vánoční cukroví – cukroví za pár korun

Drahota, kam se podíváš a tak nezbývá, než začít šetřit. Ale umíte si představit vánoce bez vánočního cukroví? Většina Čechů asi ne a tak pro ty, co letos opravdu potřebují ušetřit tu máme výběr některých receptů na vánoční cukroví, které pořídíte za pár korun. Jde jak o levné pečené vánoční cukroví, tak o to nepečené. Inspirujte se našimi recepty a dopřejte si i letos několik druhů levného vánočního cukroví, které nezruinuje vaše konto.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy