REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté lívance ochucené nějakou pikantní marmeládou, usmažené servírované jen tak, nebo pocukrované, dochucené medem, případně přelité rozšlehaným žervé s kakaovou příchutí.


Ingredience:
250 ghladké mouky
20 gdroždí
0,5 lmléka
2 ksvejce
1 lžícepískového cukru
citronová kůra z 1/2 ks citrónu
špetka soli
olej
nějaká pikantní marmeláda (švestková, rybízová ...)
Ostatní:
mnoučkový cukr nebo žervé ušlehané s kakaem, med ...

Postup:

1. Do přesáté mouky přiléváme za stálého kvedlání mléko promíchané s cukrem, rozkvedlanými vejci, solí a citronovou kůrou, nakonec vmícháme kvásek z droždí a trochy teplého mléka
2. Dobře promícháme, nádobu přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, lívanečník dobře vymažeme olejem
3. Opatrně do otvorů lívanečníku nalijeme tenkou vrstvu těsta, když je trochu opečené, rozetřeme pikantní marmeládu a nalijeme opět tenkou vrstvu těsta, tak za 2 minuty lívance obrátíme a opečeme i na druhé straně
4. Hotové lívance servírujeme teplé, jen tak, nebo pocukrované, či ochucené medem, případně je můžeme přelít ušlehaným žervé ochuceným kakaem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy