REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankové palačinky s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky usmažené ze směsi pohankové a hladké mouky, mléka, soli a vody, servírované potřené ovocnou směsí a krémem ze šlehačky a jogurtu, ozdobené čerstvými borůvkami.


Ingredience:
300 gmražených borůvek
200 gpohankové mouky
200 gtučnějšího jogurtu
175 gcukru
125 gčerstvých borůvek
120 ghladké mouky
50 gAlpského másla Meggle nebo margarínu Alpinesse Meggle
350 mlvody
120 mlmléka Meggle
3 lahvičky po 230 mljemné smetany ke šlehání MEGGLE (35 % tuku)
7 lžicvody
1 polévková lžícepotravinářského škrobu
1 ksvejce (velikost M)
1 špetkasoli

Postup:

1. V míse smíchejte oba typy mouky se solí, poté přidejte vejce, do směsi postupně vařečkou vmíchejte mléko a cca 350 mililitrů vody, aby vzniklo hladké tekutější těsto, směs nechte asi 10 minut stát
2. V teflonové pánvi (Ø 18 cm) rozehřejte tuk, z těsta postupně usmažte 5 palačinek, palačinky nechte úplně vychladnout
3. Opláchněte čerstvé borůvky a nechte je důkladně okapat
4. V hrnci přibližně 5 minut povařte mražené borůvky, 75 gramů cukru a 3–
4 polévkové lžíce vody, neustále přitom směs promíchávejte
5. Dohladka umíchejte škrob a 3 polévkové lžíce vody, vmíchejte je do borůvkové směsi a vše ještě 1 minutu nechte na plotně, pak odstavte připravenou ovocnou směs ze sporáku a nechte ji vychladnout, ale ne úplně ztuhnout
6. Opatrně vyšlehejte tuhou šlehačku
7. Jogurt smíchejte se 100 gramy cukru a pomalu jej vmíchejte do šlehačky
8. Přibližně 1/
5 šlehačky potřete 1 palačinku, dále na ni rozetřete 1/
5 ovocné směsi, uvedený postup ještě čtyřikrát zopakujte
9. Hotové pohankové palačinky servírujte vychlazené a posypané čerstvými borůvkami.

Poznámka:

Zdroj: meggle.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy