REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohankové palačinky s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky usmažené ze směsi pohankové a hladké mouky, mléka, soli a vody, servírované potřené ovocnou směsí a krémem ze šlehačky a jogurtu, ozdobené čerstvými borůvkami.


Ingredience:
300 gmražených borůvek
200 gpohankové mouky
200 gtučnějšího jogurtu
175 gcukru
125 gčerstvých borůvek
120 ghladké mouky
50 gAlpského másla Meggle nebo margarínu Alpinesse Meggle
350 mlvody
120 mlmléka Meggle
3 lahvičky po 230 mljemné smetany ke šlehání MEGGLE (35 % tuku)
7 lžicvody
1 polévková lžícepotravinářského škrobu
1 ksvejce (velikost M)
1 špetkasoli

Postup:

1. V míse smíchejte oba typy mouky se solí, poté přidejte vejce, do směsi postupně vařečkou vmíchejte mléko a cca 350 mililitrů vody, aby vzniklo hladké tekutější těsto, směs nechte asi 10 minut stát
2. V teflonové pánvi (Ø 18 cm) rozehřejte tuk, z těsta postupně usmažte 5 palačinek, palačinky nechte úplně vychladnout
3. Opláchněte čerstvé borůvky a nechte je důkladně okapat
4. V hrnci přibližně 5 minut povařte mražené borůvky, 75 gramů cukru a 3–
4 polévkové lžíce vody, neustále přitom směs promíchávejte
5. Dohladka umíchejte škrob a 3 polévkové lžíce vody, vmíchejte je do borůvkové směsi a vše ještě 1 minutu nechte na plotně, pak odstavte připravenou ovocnou směs ze sporáku a nechte ji vychladnout, ale ne úplně ztuhnout
6. Opatrně vyšlehejte tuhou šlehačku
7. Jogurt smíchejte se 100 gramy cukru a pomalu jej vmíchejte do šlehačky
8. Přibližně 1/
5 šlehačky potřete 1 palačinku, dále na ni rozetřete 1/
5 ovocné směsi, uvedený postup ještě čtyřikrát zopakujte
9. Hotové pohankové palačinky servírujte vychlazené a posypané čerstvými borůvkami.

Poznámka:

Zdroj: meggle.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy