REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné jáhelné omeletky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené omeletky plněné náplní z jahod, cukru a žervé.


Ingredience:
150 gbílého jogurtu
100 gjáhel
3 ksvajec
špetka soli
Na náplň:
150 gmražených jahod
50 gpřírodního cukru
1 ksbalení žervé

Postup:

1. Čerstvé nevařené jáhly pomeleme na co nejjemnější mouku
2. Rozklepnutá vejce rozšleháme s bílým jogurtem, vmícháme jáhelnou mouku se špetkou soli a těsto necháme chvíli odpočinout
3. Na náplň mražené jahody necháme téměř rozmrazit, přidáme přírodní cukr a nakonec vmícháme žervé
4. Z těsta usmažíme dozlatova na rozehřátém oleji 4 omeletky, každou položíme na talíř, naplníme čtvrtinou náplně, překlopíme a podáváme.

Doporučení:

Můžeme použít i čerstvé jahody nebo místo naplně posypat strouhaným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy