REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná pečená jablka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka plněná medem, sirupem, ovesnými vločkami, sušenými meruňkami a dalšími ingrediencemi, upečená doměkka.


Ingredience:
4 ksjablek
mletá skořice
voda
Na náplň:
1/3 hrnkusušených meruněk
4 lžíceovesných vloček
1 lžíceoloupaných mandlí
1 lžícezázvorového sirupu (javorového)
1 lžícemedu
kousek nakládaného zázvoru

Postup:

1. Oloupané mandle, dobře omyté sušené meruňky a nakládaný zázvor nakrájíme na velmi jemné plátky
2. V rendlíku zahřejeme med a zázvorový nebo javorový sirup, pak přidáme ovesné vločky a zahříváme na mírném ohni 2 minuty, sundáme z tepla a vmícháme nakrájené meruňky, mandle i zázvor
3. Z omytých jablek vykrojíme jádřince, otvor nahoře nepatrně zvětšíme, poté je naplníme připravenou náplní, po obvodu nařízneme, aby slupka při pečení nepraskala, narovnáme do zapékací mísy, přilijeme vodu, aby dosahovala do třetiny výšky jablek a pečeme při 180 °C asi 35 minut doměkka
4. Posypeme mletou skořicí a podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy