Dezert z listového těsta plněný krémem a ovocem, zdobený mátou.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
1 ks | vejce na potření |
ovoce | |
máta | |
Na krém: | |
200 g | měkkého tvarohu |
200 ml | smetany ke šlehání |
moučkový cukr |
Postup:
1. Vychlazené listové těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm a formičkou vykrájíme vajíčka
2. Přibližně dvěma třetinám vykrájíme menší formičkou středy
3. Na plná vajíčka rozšlehaným vejcem přilepíme vždy tvary s vykrojenými středy, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě pečeme při 180 °C dozlatova
4. Mezitím si připravíme krém; vychlazenou smetanu ušleháme a zlehka vmícháme měkký tvaroh, který jsme utřeli podle chuti s moučkovým cukrem
5. Vychladlá vajíčka naplníme krémem a ovocem, ozdobíme lístky máty.