REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné baklažány II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Baklažány plněné směsí z mletého vepřového masa, cibule, česneku a slaniny.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksbaklažánů
60 gstrouhanky
250 gmletého vepřového masa
1 ksplátek slaniny
1 ksmalé cibule
1 ksstroužek česneku
1 lžíceoleje
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Z opláchnutých baklažánů odkrojíme konce se stopkami a ostrým nožem vyjmeme část dužiny
2. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme maso, drobně nakrájenou slaninu a podusíme 10 minut 3. Do směsi vmícháme jemně pokrájenou dužinu baklažánů, mletý pepř, sůl a nasekanou petrželku 4. Směsí naplníme baklažány, posypeme je strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě (170 °C) za občasného podlévání horkou vodou.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy