Roláda z králíka naplněná masovou směsí, upečená v troubě dozlatova.
Ingredience:
900 g | králičího hřbetu a kýty |
50 g | anglické slaniny |
150 g | mletého masa |
20 g | hladké mouky |
50 g | sterilovaných žampionů |
1 ks | cibule |
1 ks | natvrdo uvařené vejce |
1 dl | mléka |
4 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný králičí hřbet i kýtu vykostíme a připravíme si plát, který osolíme
2. Mleté maso promícháme se studeným mlékem, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájené žampiony i anglickou slaninu a vše dobře promícháme
3. Na plát masa rozložíme připravenou směs, středem poklademe na osminky nakrájené vařené vejce, svineme a zabalíme do alobalu
4. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C asi 50 minut do poloměkka
5. Pak alobal sundáme, maso vrátíme zpět, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, olej a dopečeme doměkka, za častého přelévaní a podle potřeby podlévání horkou vodou
6. Měkkou roládu vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a po zasmahnutí přidáme trochu teplé vody, rozšleháme, povaříme a podle chuti osolíme
7. Maso krájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.