REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná roláda z králíka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z králíka naplněná masovou směsí, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
900 gkráličího hřbetu a kýty
50 ganglické slaniny
150 gmletého masa
20 ghladké mouky
50 gsterilovaných žampionů
1 kscibule
1 ksnatvrdo uvařené vejce
1 dlmléka
4 lžíceoleje
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný králičí hřbet i kýtu vykostíme a připravíme si plát, který osolíme
2. Mleté maso promícháme se studeným mlékem, osolíme, opepříme, přidáme na kostky nakrájené žampiony i anglickou slaninu a vše dobře promícháme
3. Na plát masa rozložíme připravenou směs, středem poklademe na osminky nakrájené vařené vejce, svineme a zabalíme do alobalu
4. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C asi 50 minut do poloměkka
5. Pak alobal sundáme, maso vrátíme zpět, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, olej a dopečeme doměkka, za častého přelévaní a podle potřeby podlévání horkou vodou
6. Měkkou roládu vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a po zasmahnutí přidáme trochu teplé vody, rozšleháme, povaříme a podle chuti osolíme
7. Maso krájíme na plátky, přeléváme šťávou a podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy