REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarný králík na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaná králičí stehna, potřená česnekovou pastou ochucenou rozmarýnem, pepřem a solí, opečená na pánvi, pak dopečené v troubě dozlatova podlitá bílým vínem a vývarem nebo vodou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kskráličí stehna
6 ksstroužků česneku
3 ksvětvičky rozmarýnu
1 kscibule
150 gšabatecké nebo jiné voňavé slaniny
100 mlbílého vína
4 lžíceoleje
1 lžícesádla
vývar nebo voda na podlití
pepř
sůl

Postup:

1. Omytá a osušená stehna protkneme špalíčky slaniny
2. Jednu větvičku rozmarýnu otrháme a jehličky na velmi jemno nasekáme, utřeme česnek
3. Do misky dáme olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek, sůl, pepř a touto směsí pomasírujeme stehna
4. Zbytek slaniny a cibuli nakrájíme na kostičky, necháme osmahnout, přidáme i sádlo a stehna ze všech stran zprudka opečeme
5. Poté přendáme do pekáčku, přidáme celé větvičky tymiánu, víno, vývar nebo vodu a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka
6. Podáme například s dušeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy