Porce marinovaného králíka upečené zalité rajčatovým pyré a marinádou doměkka.
Ingredience:
1 ks | králíka |
4 lžíce | rajčatového pyré |
voda nebo vývar | |
olivový olej | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
250 ml | červeného vína |
100 ml | octa |
3 lžíce | olivového oleje |
8 ks | malých cibulek |
4 ks | stroužků česneku |
4 ks | velkých mrkví |
2 ks | bobkových listů |
1 ks | snítky celerové natě |
1 ks | snítky rozmarýny |
1 ks | svazku petrželky |
Postup:
1. Očištěného králíka naporcujeme, dáme do mísy, přelijeme octem, červeným vínem, přidáme svazek petrželky, snítku celerové natě, očištěné na čtvrtky nakrájené mrkve, oloupané stroužky česneku, očištěné celé cibulky, bobkové listy, lístky rozmarýny, polovinu olivového oleje, přikryjeme a za občasného otáčení marinujeme nejméně 24 hodin
2. Potom porce králíka z marinády vyjmeme, osolíme, opepříme a zprudka v pánvi po obou stranách opečeme
3. Přendáme do pekáčku, přidáme rajčatové pyré, marinádu i se zeleninou, natěmi a kořením, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 90 minut), za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou nebo vývarem, nakonec dochutíme solí a mletým pepřem.