REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněná jehněčí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z vykoštěné jehněčí kýty plněná vařenými vejci a pórkem, upečená v alobalu dozlatova.


Ingredience:
1 kgvykostěné jehněčí kýty
150 gplátků slaniny
50 gmásla
200 mlvývaru
2 lžícehrubozrnné hořčice
1 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
3 ksvajec + voda
1/2 kspórku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Pórek dobře opláchneme a podélně rozkrojíme, vejce uvaříme natvrdo ve vařicí vodě (zhruba 8 minut), prudce zchladíme studenou vodou a oloupeme
2. Maso očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme, do hloubky nařízneme, rozložíme na plát a přes fólii naklepeme
3. Plát masa shora osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokryjeme plátky slaniny, pak vejce podélně rozpůlená vyrovnáme do řady u kraje jehněčího plátu a přiložíme k nim pórek, poté stočíme do rolády a převážeme potravinářským provázkem
4. Připravenou roládu osolíme, opepříme, v pánvi na rozehřátém oleji a polovině másla ze všech stran opečeme, potom ji se zbylým máslem zabalíme do alobalu, vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka (asi 40 minut), poté alobal otevřeme, roládu dopečeme dozlatova a vyjmeme
5. Výpek nalijeme do kastrůlku, necháme vydusit přebytečnou tekutinu, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, rozmícháme, povaříme, podle chuti osolíme a opepříme
6. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy