REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený jehněčí hřbet s rozmarýnem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí hřbet potřený směsí z hořčice, česneku, olivového oleje a citronové šťávy, obalený v rozmarýnu, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
1000 gjehněčího hřbetu
4 lžíceolivového oleje
1 lžícejemné francouzské hořčice
1 lžícemásla
4 ksstroužků česneku
1 kssvazku čerstvého rozmarýnu
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. V misce promícháme většinu olivového oleje, citronovou šťávu, oloupané prolisované stroužky česneku a francouzskou hořčici
2. Jehněčí hřbet odblaníme, odřízneme lůj a očistíme vršky žeberních kostí, osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí a povrch obalíme v na hrubo posekaném rozmarýnu, necháme 30 minut odležet
3. Maso vložíme do pekáčku se zbylým olejem a zprudka v troubě zapečeme v předehřáté troubě na 220 °C, pak snížíme teplotu na 180 °C, podlijeme trochou vody a přiklopené pečeme doměkka (asi 60 minut) podle potřeby za občasného podlévání vodou a přelévání vypečenou šťávou, když je maso měkké odklopíme a dopečeme na barvu
4. Pak měkké maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a šťávu zjemníme máslem a dochutíme solí i pepřem
5. Při podávání maso porcujeme po 2 žebírkách, podáváme se šťávou a různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy