REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený jehněčí hřbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou a česnekem prošpikovaný jehněčí hřbet, marinovaný ve víně, upečený v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kgjehněčího hřbetu
200 ganglické slaniny
2 dclčerveného vína
rozmarýn
tymián
cibule
sádlo
pepř
sůl
červené víno na podlití

Postup:

1. Jehněčí hřbet nařežeme a prošpikujeme anglickou slaninou a plátky česneku, posypeme rozmarýnem a tymiánem, přelijeme červeným vínem a necháme alespoň 8 hodin odležet
2. Hřbet dáme do pekáče, přidáme lžíci sádla a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 1,5 hodiny, během pečení podléváme vínem
3. Když je maso měkké, hřbet vyndáme a ostrým nožem ořežeme od kosti, maso vrátíme zpět do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, kostičky anglické slaniny, polijeme vínem a ještě dalších 30 minut pečeme
4. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy