REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pletýnky s ovesnými vločkami a mandlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pletýnky z kynutého těsta ochucené ovesnými vločkami a nasekanými mandlemi, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
50 gnasekaných mandlí
20 govesných vloček
20 gdroždí
250 mlvlažného mléka
1 lžičkakrupicového cukru
1 lžíčkasoli
1 ksvejce
1 ksvejce na potření

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, krupicového cukru a částí vlažného mléka umícháme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít
2. Pak prosátou hladkou mouku promícháme se solí, rozklepnutým vejcem, kváskem a přiléváme zbylé vlažné mléko, až vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout (asi 30 minut)
3. Potom do těsta zapracujeme polovinu ovesných vloček i na drobno nasekaných mandlí a necháme kynout ještě dalších 15 minut
4. Vykynuté těsto rozdělíme asi na 16 stejnoměrných částí, z každé vytvarujeme 3 pramínky, které spleteme do copu
5. Houstičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme zbylými vločkami i mandlemi a necháme ještě 15 minut kynout, poté vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy