REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní pečivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečivo z mouky, zakysané smetany a dalších ingrediencí, posypané sezamem, mákem a kmínem, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 ghladké mouky
150 gstrouhaného sýra
125 gmásla
1 lžícezakysané smetany
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
2 ksvajec
muškátový oříšek
špetka soli
Na posypání:
sezamová semínka
hrubá sůl
kmín
mák

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva, špetkou soli a muškátovým oříškem
2. Přidáme změklé máslo, na jemno nastrouhaný sýr, zakysanou smetanu, vejce, žloutek a vypracujeme těsto, které uložíme na 1 hodinu do lednice
3. Pak těsto rozválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme solí, mákem, kmínem nebo sezamem, přendáme na plech a pečeme při 180 °C dozlatova (15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy