REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dort s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort z piškotového těsta a smetanového krému, zdobený čerstvým ovocem.


Ingredience:
Na korpus:
4 ksvajec
1/2 ksprášku do pečiva
250 gcukru krupice
250 ghladké mouky
250 gmásla
100 mlvlažné vody
100 mloleje
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
dortová forma (23 cm)
Krém:
250 gmásla
180 gcukru
2 dclmléka
3 lžícehladké mouky
1 ksbalíček vanilkového cukru
Na zdobení:
400 gčerstvého nebo kompotovaného ovoce
1 ksbalíček želatiny
kokos

Postup:

1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypanou dortovou formu
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova 6. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a v půli překrojíme na dvě kola
7. Spodní část potřeme pikantní marmeládou, krémem a zaklopíme druhou polovinou korpusu
8. Celý dort pak také potřeme krémem i po bocích, obsypeme ho kokosem, kraj dortu zdobíme (pomocí cukrářského sáčku)pusinkami
9. Do středu vyskládáme ovoce, které přelijeme želatinou připravenou dle návodu na obalu
10. Dort necháme v lednici ztuhnout.

Příprava krému:
Mouku rozmícháme v mléce a dáme vařit, za stálého míchání vaříme, až nám kaše zhoustne. Necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlou kaši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy