REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dort s ovocnou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpůlený dortový korpus naplněný ovocnou pěnou, pocukrovaný.


Ingredience:
500 gsměsi malin, borůvek a jahod
240 gkrupicového cukru
100 ghladké mouky
100 gmásla
300 mlsmetany 40 %
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 lžícemoučkového cukru
1 lžičkavanilkového extraktu
3-5 ksplátků želatiny
3 ksbílky
2 ksvejce
cukr na posypání dortu
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
dortová forma o velikosti 24 cm s odnímatelným dnem

Postup:

1. Máslo a 100 g cukru vyšleháme doběla, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a 2 ks celá vajíčka, promícháme
2. Směs nalijeme do dortové formy a průměru 24 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou
3. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, zchladlý korpus podélně rozřízneme
4. Ovoce s moučkovým cukrem dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut, pak hmotu rozmixujeme a propasírujeme na 250 ml pyré
5. Želatinu namočíme ve vodě a po pár minutách ji vmícháme do horkého pyré, necháme vychladnout
6. Bílky ušleháme do tuha, přidáme k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmícháme do pyré
7. Vršek korpusu dáme řezem nahoru na dno dortové formy, na něj rozetřeme ovocnou pěnu, přiklopíme spodním dílem korpusu na pyré a dáme na 40 minut do mrazáku
8. Takto připravený dort podáváme pocukrovaný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy