REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dort s ovocnou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpůlený dortový korpus naplněný ovocnou pěnou, pocukrovaný.


Ingredience:
500 gsměsi malin, borůvek a jahod
240 gkrupicového cukru
100 ghladké mouky
100 gmásla
300 mlsmetany 40 %
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 lžícemoučkového cukru
1 lžičkavanilkového extraktu
3-5 ksplátků želatiny
3 ksbílky
2 ksvejce
cukr na posypání dortu
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
dortová forma o velikosti 24 cm s odnímatelným dnem

Postup:

1. Máslo a 100 g cukru vyšleháme doběla, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a 2 ks celá vajíčka, promícháme
2. Směs nalijeme do dortové formy a průměru 24 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou
3. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, zchladlý korpus podélně rozřízneme
4. Ovoce s moučkovým cukrem dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut, pak hmotu rozmixujeme a propasírujeme na 250 ml pyré
5. Želatinu namočíme ve vodě a po pár minutách ji vmícháme do horkého pyré, necháme vychladnout
6. Bílky ušleháme do tuha, přidáme k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmícháme do pyré
7. Vršek korpusu dáme řezem nahoru na dno dortové formy, na něj rozetřeme ovocnou pěnu, přiklopíme spodním dílem korpusu na pyré a dáme na 40 minut do mrazáku
8. Takto připravený dort podáváme pocukrovaný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy