REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dort s ovocnou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpůlený dortový korpus naplněný ovocnou pěnou, pocukrovaný.


Ingredience:
500 gsměsi malin, borůvek a jahod
240 gkrupicového cukru
100 ghladké mouky
100 gmásla
300 mlsmetany 40 %
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 lžícemoučkového cukru
1 lžičkavanilkového extraktu
3-5 ksplátků želatiny
3 ksbílky
2 ksvejce
cukr na posypání dortu
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
dortová forma o velikosti 24 cm s odnímatelným dnem

Postup:

1. Máslo a 100 g cukru vyšleháme doběla, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a 2 ks celá vajíčka, promícháme
2. Směs nalijeme do dortové formy a průměru 24 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou
3. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, zchladlý korpus podélně rozřízneme
4. Ovoce s moučkovým cukrem dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut, pak hmotu rozmixujeme a propasírujeme na 250 ml pyré
5. Želatinu namočíme ve vodě a po pár minutách ji vmícháme do horkého pyré, necháme vychladnout
6. Bílky ušleháme do tuha, přidáme k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmícháme do pyré
7. Vršek korpusu dáme řezem nahoru na dno dortové formy, na něj rozetřeme ovocnou pěnu, přiklopíme spodním dílem korpusu na pyré a dáme na 40 minut do mrazáku
8. Takto připravený dort podáváme pocukrovaný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy