Lehké piškotové řezy s ovocem a tvarohovou náplní.
Ingredience:
Na korpus: | |
250 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru |
5 ks | vajec |
tuk na vymazání | |
plechu | |
mouka na vysypání | |
plechu | |
Náplň: | |
500 g | tvarohu |
400 g | zakysané smetany |
1 ks | balíček vanilkového cukru |
3 lžíce | cukru |
Ostatní: | |
800 g | kompotovaného ovoce |
1 ks | balíček vanilkového pudinku |
0,5 l | šťávy z kompotovaného |
ovoce |
Postup:
1. Žlutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a žloutky a na závěr vešleháme mouku
2. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 20 až 30 minut
4. Po vychladnutí korpusu potřeme tvarohovou náplní, poklademe kousky ovoce, polijeme želém a necháme ztuhnout.
Příprava tvarohové náplně:
Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry dáme do mísy, rozšleháme metličkou.
Příprava želé:
Polovinu ovocné šťávy dáme vařit a v druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek, který do horké šťávy pomalu zamícháváme. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, po částečném prochladnutí aplikujeme na moučník.
– Místo kompotovaného ovoce můžeme použít i ovoce čerstvé, pak místo šťávy z kompotu použijeme sirup, popřípadě cukr a citrónovou šťávu s vodou.